Yellowjackets segrar över Knights med Hills imponerande hattrick | Nyheter, sport, jobb

I en Upper Midwest Athletic Conference för damfotbollsmatch på MLC Soccer Complex besegrade University of Wisconsin-Superior Martin Luther College med 5-1. Kamryn Hill i UWS gjorde hattrick i andra halvlek, medan Niya Wilson och Mya Holmquist också bidrog med mål. Erika Schneider, Taylor DeCook och Holmquist hade assist för UWS. Emma Slayton gjorde det enda målet för MLC, med Rebekah Schroeder som gjorde 11 räddningar.

MLC:s försvar satte en stark front i första halvlek, med Schroeder som gjorde nio av sina 11 räddningar under denna period. Wilson lyckades dock slå igenom i den 33:e minuten och gjorde öppningsmålet för Yellowjackets med en assist från Holmquist. Spelet tog en vändning i andra halvlek, med Holmquist som gjorde mål i den 58:e minuten, assisterad av Schneider, följt av Hills tre mål. Hills första mål kom i den 61:a minuten, när hon samlade en retur från bröstet och skickade in den i nätet. Hennes andra kom i den 65:e minuten, assisterad av DeCook, och hennes sista mål var ett oassisterat avbrott i den 71:a minuten. Slayton utnyttjade en foul för att göra MLC:s enda mål i den 77:e minuten, med ett skott i det övre högra hörnet av nätet.

MLC, med rekordet 4-10-2, kommer att vara värd för Northwestern på onsdag.