Voris debut på Sesvet Bench när Trogir avancerar mot Champions League

Den första omgången av Premier League har avslutats, där varje lag spelar sju matcher. När den andra omgången inleds börjar bilden av Liga A och Liga B bli tydligare, och det blir mer sannolikt vilka lag som kvalificerar sig till Champions League och vilka som kommer att vara med i Ligan för att överleva.

I den 7:e omgången gick Trogir som segrare med en 32-30 vinst mot Moslavina. Trogir förväntas få en tuff kamp med Varaždin om en plats i Champions League. Matchen i Trogir var en nagelbitare, med mål för målhandling fram till den 58:e minuten. Tomislav Radanić säkrade segern för Trogir med två mål i sista minuten, och Roko Trivković stod ut som en nyckelspelare.

Goricas säsong hittills har varit en besvikelse, med deras nederlag mot Osijek som pressade dem längre bort från Champions League-kvalet. Osijek behöll en ett- eller tvåmålsledning under hela matchen, och Gorica lyckades inte ta ledningen vid något tillfälle. Trots Jure Čakarićs imponerande prestation, med tio mål för Gorica, missade han ett avgörande skott för att kvittera i det sista anfallet. Å andra sidan gjorde David Čičak sju mål, och Dino Hećimović gjorde 11 räddningar.

Karlovac hade ingen chans mot Zagreb, som vilade några spelare samtidigt som han experimenterade för Champions League. Det var Šoštarićs debut i Premier League, och Filip Glavaš och Edin Klis gjorde båda sex mål.

Varaždin hade en möjlighet att passera Sesvećane och säkra tredjeplatsen, men misslyckades med det. Igor Vori gjorde en framgångsrik debut i Premier League, vilket ledde Sesvete till seger med sitt dynamiska anfall. Fabijan Grubišić visade sig vara svår att försvara, men saknade tillräcklig tävlingsrytm. Gavrić, Turčić och Finek gjorde sju mål vardera.

I det slaviska derbyt kom Nexe ut som segrare mot Vinkovci, som kämpade bra men inte kunde matcha Nexes starka prestation. Patrik Maroš gjorde sex mål för Vinkovci.

KTC började säsongen bra men verkar nu vara på en vikande rad, eftersom Metković hade små problem med att besegra dem. KTC lyckades hålla kvar i första halvlek och fram till de sista tio minuterna, men en svag rotation kostade värdefulla poäng. Dario Raguž var bäste målskytt för Metković med sju mål.

En spännande match ägde rum i Rude, där det var svårt att avgöra en favorit på förhand. De första 20 minuterna var fyllda med mål, och sedan tog det unga Dubrava-laget en betydande ledning för första gången. Trots Gruvornas ansträngningar kunde de inte komma ikapp och med denna seger återhämtade sig Dubrava helt från sin dåliga start på säsongen. Ivan Barbić visade upp sin talang som en av de bästa spelarna i ligan, gjorde sju mål och fick titeln som den bästa vänsterkanten för sitt lag.

Kaštela gjorde en bättre prestation än väntat mot Poreč och matchade dem under större delen av matchen. Men deras ansträngningar misslyckades, och Poreč gick segrande. Trots att Kaštela låg i botten av ligan visade Kaštela intressant handboll. Matija Rađaković från Poreč gjorde sju mål.