Vidas straff missar i åttondelsfinalen, Jedvajs mål i Derby

Titelförsvararna AEK slogs ut från Aris i åttondelsfinalen i den grekiska fotbollscupen efter en straffläggning, och en av matchens tragedier var den kroatiske fotbollsspelaren Domagoj Vida. Efter oavgjort 0-0 i första matchen ställdes Aris och AEK mot varandra i returmatchen. Åttondelsfinalen i Thessaloniki spelades 1-1 utan åskådare.

Gästerna tog ledningen i den 45:e minuten av första halvlek med ett mål av Mijat Gaćinović, och Lorenz Moron kvitterade i den 58:e minuten. Eftersom det inte blev några fler mål avgjordes vinnaren genom straffspark, och Aris vann med 4-2. Hjälten var den lokale målvakten Julian, som stoppade den kroatiske landslagsspelaren Domagoj Vida och argentinaren Ezequiel Ponce, medan Giannis Fetfatzidis inte insåg straffen för Aris. Neven Đurasek spelade för Aris fram till den 90:e minuten, medan han på motsatt sida av Vida spelade hela matchen.

Aris kommer att spela mot vinnaren i kvartsfinalmatchen mellan Niki Volos och Levadiakos, den första matchen för dessa klubbar slutade 1-1. Duellen mellan de stora grekiska rivalerna Olympiakos och Panathinaikos löstes också genom straffar, som också spelades inför tomma läktare. Till slut vann de ”gröna” med 7-6. Den första matchen mellan de största grekiska klubbarna slutade 1-1 medan kvällens revansch på Karaiskaki slutade utan mål, så straffar avgjordes.

De första åtta spelarna var säkra, och i den femte serien stoppades målvakten för Olympiakos Filip Mladenovićs skott av Alexandros Paschalakis. Hemmalaget hade ”matchbollen”, men Joao Carvalho utnyttjade inte chansen. Hans skott stoppades briljant av Juri Lodigin. Frågan om vinnaren avgjordes till slut i den åttonde serien. Panathinaikos försvarare Bart Schenkeveld var säker, medan Mady Camara gjorde om målet. Låt oss tillägga att den kroatiske fotbollsspelaren Tin Jedvaj verkligen tog straffen för Pao i den fjärde serien.

Pao kommer att spela mot Atromitos i kvartsfinalen.