University High School framstår som mästare i Regional Science Bowl vid NASA:s JPL

För andra året i rad tog ett lag från Irvine’s University High School segern i en regional tävling i National Science Bowl. Tävlingen arrangerades lördagen den 3 februari av NASA:s Jet Propulsion Laboratory i södra Kalifornien. Mer än 100 elever från 21 skolor i Los Angeles och Orange counties deltog i den akademiska utmaningen, vilket gjorde det till JPL:s 32:a år som värd. Fullerton’s Troy High vann andraplatsen och Arcadia High placerade sig på tredje plats.

Lag från University High har triumferat vid evenemanget flera gånger de senaste åren. Dessutom vann skolan årets regionala Ocean Sciences Bowl, som var värd förra månaden av JPL.

I National Science Bowl-tävlingar har eleverna bara några sekunder på sig att svara på flervalsfrågor om ämnen som biologi, kemi, geovetenskap, fysik, energi och matematik. Fyra elever och en suppleant utgör varje lag, med en lärare som tränar.