Tysklands seger över Island beror på senaste matchen och bra prestation av Wolff

Tyskarna hade en chans att gå ledningen med tre mål i den 58:e minuten, men de misslyckades. Hela matchen hade ingen mer än två måls övertag, och till slut vann värd-EM-handbollsspelarna med 26-24 (11-10) mot de starka islänningarna.

Det är klart att både Tyskland och Kroatien nästan säkert kommer att behöva alla segrar för att kvalificera sig till semifinalen, och det kan avgöras i sista omgången.

Å ena sidan räddade Andreas Wolff fyra sjupoängare och hade totalt 36 procent av räddningarna (12/36), vilket slutade som matchens spelare. Däremot hade Viktor Gisli Halgrimsson 34 procent av räddningarna (13/38). Även islänningarna kunde kvittera en och en halv minut innan matchens slut, men Magnussons sjupoängsskott räddades av Wolff, vilket lämnade tyskarna i målövertag.

Han lyckades sedan pricka in Goll från streck till en tvåmålsledning och direkt i nästa anfall blev samma spelare utvisad i två minuter, så tyskarna spelade med en spelare mindre fram till slutet av matchen.

På gränsen till att de lokala handbollsspelarna tappade bollen när Knorr halkade, men till sist passade den tyska mittoutspelaren från golvet till Köster som gjorde mål till finalen 26-24 (11-10).