Team USA emerges victorious over Czechia to claim gold at U18 Women’s World Hockey Championship

USA tog guld vid U18-VM i hockey för damer med en 5-1-seger över Tjeckien, delvis tack vare Kassidy Carmichaels två tredjeperiodsmål. Detta var USA:s nionde guldmedalj vid U-18-damturneringen, den mesta sedan turneringen började 2008, medan Kanada har sju guld. Tjeckien, å andra sidan, vann silver för första gången i turneringens historia efter att ha tjänat brons 2008 och 2014.

Kapten Margaret Scannell gjorde ett mål i första perioden och gav USA en ledning med 1-0. Haley Box dubblade ledningen drygt en minut senare. Tjeckiens kapten, Adela Shapovalivova, halverade USA:s ledning med drygt en minut kvar av den andra perioden. Detta var hennes nionde mål i tävlingen, vilket gjorde att hon återvände från Kanadas Caitlin Kraemer till ledningen i turneringen.

Carmichaels första mål i matchen, som kom vid 4:15 av den tredje perioden, återställde USA:s tvåmålsledning, och hon lade till sitt andra mål med knappt sju minuter kvar för att försegla segern. Ava Thomas gjorde en tom spelare för Team USA. Kanada fann också framgång den dagen och besegrade Finland med 8-1 för att ta bronsmedaljen.