Šutalovs Ajax led ännu ett nederlag och orsakade uppståndelse i Toulouse

I matchen i den fjärde omgången av Grupp H i Conference League, slog Ludogorets Fenerbahce med 2-0, vilket ledde till det turkiska lagets första nederlag i gruppen. Det var en match där kroatiska målvakterna Simon Sluga och Dominik Livaković stod på var sin sida, och Sluga var nöjd på slutet.

Ludogorec uppnådde seger, vilket lämnade dem kvar i matchen för passningar, med mål från Jakub Piotrowski i den 18:e minuten, och Rwan Sec på stopptid. Det turkiska laget kom närmast ett mål i den 56:e minuten, men Michy Batshuayi träffade ribban. Detta var Feners andra raka nederlag i alla tävlingar, efter att ha öppnat säsongen med så många som 19 segrar.

I det andra mötet från gruppen gjorde Nordsjaelland och Spartak Trnava oavgjort 1-1. Marcus Ingvartsen satte värdarna i ledningen i den 32:a minuten från straffpunkten, och Michal Duriš kvitterade i den 65:e minuten. Fener leder med nio poäng, Nordsjaelland har sju, Ludogorets har sex och Spartak vann första poängen ikväll.

I grupp E vann Aston Villa mot AZ med en vändning med 2-1. Vangelis Pavlidis satte holländarna i ledningen i den 52:a minuten, men Villa vände ställningen med mål från Diego Carlos (61) och Ollie Watkins (81). I den första matchen från denna grupp slog Legija i Warszawa Zrinjski med 2-0, vilket var deras tredje nederlag. Det polska laget tog ledningen i den 14:e minuten med mål av Rafal Augustyniak, och Josue gjorde 2-0 med en straffspark i den 30:e minuten. Aston Villa och Legija leder tabellställningen med nio poäng vardera, medan Zrinjski och AZ har tre poäng vardera.

I grupp A spelade Slovan 1-1 mot Lille i Bratislava. Angel Gomes satte det franska laget i ledningen i den 52:a minuten, och Aleksander Čavrić kvitterade i den 80:e minuten. Marko Tolić spelade inte för Slovan. I den andra matchen slog Olimpija KI Klaksvik med 2-0 och registrerade därmed sin första seger. Målskyttar var David Sualehe (84) och Mustafa Nukić (88). Ivan Posavec spelade för Olimpija från den 63:e minuten. Lille leder med åtta poäng, Slovan har sju, KI fyra och Olimpija tre poäng.

I grupp D besegrade Club Brugge Lugano med 2-0, och målskyttarna var Thiago (62-11m) och Hans Vanaken (90+6). I förra matchen slog Bodo/Glimt Besiktas på bortaplan med 2-1, vilket redan är det turkiska lagets tredje nederlag. Faris Moumbanga gjorde båda målen för gästerna (38, 49), medan Tayfur Bingol (64) var målskytt för Bešiktas. Ante Rebić spelade för Bešiktas från den 53:e minuten. Club Brugge leder tabellen med 10 poäng, Bodo har sju, Lugano fyra och Bešiktas har en poäng.

Liverpool-fotbollsspelarna besegrades med 3-2 på bortaplan i Toulouse och tappade därmed de första poängen i denna Europa League-säsong, medan Ajax vånda fortsatte med en 0-2-förlust hemma mot Brighton. Ansu Fati gjorde målskytt i den 15:e minuten och assisterade Adingra i den 53:e minuten för segern i engelska Premier League på Johan Cruijff Arena i Amsterdam. Josip Šutalo spelade hela matchen för ”Kopljaniki”, och Borna Sosa kom in i matchen i den 57:e minuten. Brighton tog sig tillfälligt upp i grupp B med sju poäng och Ajax ligger i botten med två poäng.

I grupp E överraskade Toulouse Liverpool inför sina fans genom att besegra dem med 3-2. Donnum (36), Dallinga (58) och Magri (76) var målskyttar för det franska laget, medan Liverpools första mål var ett självmål av Casseres (74), och Diogo Jota (89) gjorde finalen 3-2. Liverpool fick ett mål underkänt djupt under förlängningen till 3-3, på grund av handboll. Liverpool är fortfarande etta med nio poäng, och Toulouse flyttade till andra plats med sju. I den andra matchen i grupp E besegrade LASK Royale Union SG i Linz. med 3-0, och Marin Ljubičić spelade för hemmalaget från den 75:e minuten. I grupp H säkrade det ledande laget i tyska Bundesliga praktiskt taget en plats i åttondelsfinalen med en 1-0-seger borta mot Qarabag. Bayers fjärde seger på lika många framträdanden kom Boniface med ett mål från en straffspark i förlängningen (90+4) i slutet av matchen. Josip Stanišić spelade hela matchen för laget från Leverkusen och var bland de bästa på planen. Qarabag ligger tvåa med sex poäng och kommer att slåss om en plats i åttondelsfinalen mot Molde.

I grupp F uppnådde Rennes sin tredje seger genom att besegra Panathianikos med 3-1 inför sina fans. Reder (9), Ibrahim Salah (65) och Blas (70-11m) var målskyttar för fransmännen, och grekernas enda mål gjordes av Ioannidis (34-11m). Tin Jedvaj spelade hela matchen för Aten-laget. I samma grupp slog Villarreal Maccabi Haifa med 2-1 på neutral mark på Cypern. Det israeliska laget ledde med ett mål av Seck till slutet av matchen, och sedan gjorde Baena (83) och Sorloth (87) en vändning. Lorenzo Šimić spelade hela matchen för Maccabi. Rennes är ledare med nio poäng, och Villarreal har sex, men med en match mindre. Panathianikos är trea med fyra poäng, och Maccabi har en efter tre framträdanden.