Split firar andra raka bortasegern i ABA-ligan med förlängningsvinst i Laktaši

Splits basketspelare uppnådde sin andra raka seger i ABA-ligan och besegrade hemmalaget Igoke i Laktaši på övertid med 80-77 (18-15, 17-18, 19-15, 16-22, 10-7).

Shannon Shorter med 21 med en korg och 11 returer, han var den mest effektiva spelaren i Split, för vilken Lewis Sullivan gjorde 17 poäng med 13 returer. Derek Funderburk med 14 och Toni Perković med 13 poäng hade också en tvåsiffrig prestation.

Den bästa spelaren i Igokea var Edin Atić med 25 poäng, till vilka han lade till sex returer och en assist, medan Marko Jeremić gjorde 18 poäng.

Split slösade bort möjligheten att vinna under de grundläggande 40 minuterna av duellen, eftersom han var i ledningen i 34 minuter, och 47 sekunder före slutet hade han ett övertag på sex poäng (70-64).

Edin Atić slog dock först en trepoängare och tvingade sedan, efter en missad attack av Split, fram ett personligt misstag av Shorter på ett trepoängsskott.

Basketspelaren Igokea slog alla tre frikasten med 8,3 sekunder kvar. Efter Slaven Rimacs vilominuter hade Split ett anfall att vinna.

Även om en tvåa räckte, bestämde sig Shorter för att skjuta en lång trepoängare, men han var inte korrekt, så matchen gick in i fem minuter extra.

Det de misslyckades med i slutet av den ordinarie delen av matchen gjorde Splits basketspelare på övertid.

Derek Funderburk gjorde två skott och slog en trepoängare till 77-72, och Shannon Shorter slog en avgörande tvåpoängare till 79-74, som hemmalaget aldrig kunde återhämta sig från.

Split låg kvar på 10:e plats med en 6-9 prestation, och Igokea föll till 9-6 efter sin fjärde raka förlust. Zadar är sjua med 7-7 och Cibona är på 11:e plats med 5-9.

Den ledande Crvena zvezda har en prestation med 13-1. Cibona kommer att vara värd för FMP i Belgrad på fredag ​​(19.00), och i denna sex dagar långa omgång kommer Zadar bara att vara värd för Studentcentret tisdagen den 9 januari.