Mikaela Shiffrin Claims 95th World Cup Victory, but Falls Short of Beating Petra Vlhova

Mikaela Shiffrin tog nyligen sin 95:e världscupseger och sin 150:e pallplats i karriären i en slalom i Jasna, Slovakien. Shiffrin slutade 14 hundradelar av en sekund före 19-åriga Zrinka Ljutic från Kroatien, efter att ha kombinerat tider från två åk. Shiffrin inledde det andra åket med en 52 hundradels ledning, som reducerades till två hundradelar med 14 sekunder kvar på banan. Shiffrins prestation följde på en säsongsavslutande skada på hennes konkurrent Petra Vlhova och uppnåddes en dag efter Vlhovas storslalomkrasch i Jasna.

Shiffrins triumf representerade en av tre stora framgångar i hennes karriär hittills. Hon har nu 150 VM-pallar, bara fem från vinter-OS-rekordhållaren Ingemar Stenmark. Shiffrin tog också sin 82:a världscuppalm i slalom, vilket överträffade Stenmarks antal. Shiffrin lyckades nå dessa milstolpar på bara 110 slalomstarter och slutade bland de tre bästa i 74,5 % av sina lopp. På sina senaste 100 världscupstarter har Shiffrin uppnått 81 pallplatser.

Mikaela Shiffrins 95 vinster placerade hennes fjärde på listan över världscupsegrar genom tiderna, över alla olympiska vintersporter, bakom pensionerade legendarer norska skidskytten Ole Einar Bjørndalen (som vann 96 lopp, inklusive ett i längdskidåkning), tysk skridskoåkare Gunda Niemann-Stirnemann (som vann 98 lopp) och norska längdskidåkaren Marit Bjørgen (som vann 114 tävlingar. Efter sin seger flyttar världscupen i alpin skidåkning damer nästa helg till Cortina d’Ampezzo, Italien, där farten lopp kommer att sändas på skiandsnowboard.live för prenumeranter.