Guardiola erkänner fel i FA-cupfinalens taktik

Manchester Citys tränare Pep Guardiola erkände att han hade gjort ett misstag med sin taktik i deras 2-1 FA-cupfinalförlust mot Manchester United. Guardiola hade gjort tre ändringar i laget som säkrat Premier League-titeln mot West Ham helgen innan. I halvtid, med City under 2-0, gjorde Guardiola två av dessa ändringar genom att ta över Jeremy Doku och Manuel Akanji för Mateo Kovacic och Nathan Ake. Doku gjorde mål för City i den 87:e minuten, men de kunde inte göra en comeback för att försvara trofén de hade vunnit mot United föregående säsong.

Efter matchen gratulerade Guardiola Manchester United till sin seger och erkände att hans spelplan inte var effektiv. Han erkände att andra halvlek var en förbättring men beklagade att det var för sent. Trots klara chanser i andra halvlek kunde City inte utnyttja dem på grund av Uniteds defensiva strategi. Guardiola, som tidigare vunnit fyra ligacuper och två FA-cuper i England, accepterade att förlust i finaler kan hända men berömde lagets insatser under hela säsongen.

På frågan om att Citys prestation var trög, förnekade Guardiola det och tog istället ansvar för sina taktiska beslut. Han nämnde att spelarna visste orsaken till ändringarna han gjorde, men till slut fungerade inte hans spelplan som förväntat. Trots att de hade kontroll och skapade möjligheter i andra halvlek kunde City inte omvandla dem till mål. Guardiola erkände att han inte hade verkställt sin plan effektivt och lovade att omgruppera för nästa säsong.