”Frånvarande Moslavci hjälper Belupo att säkra den lätta åttondelsfinalen i cupen”

Efter en spännande match har Slaven Belupa säkrat en plats i åttondelsfinalen i den kroatiska fotbollscupen. De uppnådde denna seger genom att besegra Moslavina med 4-2 i åttondelsfinalen. I den första halvleken hade Slaven Belupo ett betydande övertag gentemot det lägre ligalaget och ledde med 3-0. Målskyttarna för Slaven Belupo var Daniel Štefulj i den 28:e minuten, Benedik Mioč i den 30:e minuten och Arber Hoxha i den 35:e minuten. Senare i matchen utökade Tomislav Štrkalj ledningen för Slaven Belupo med ett mål i den 62:a minuten. Slaven Belupo slappnade dock av efter detta mål, vilket gjorde att Moslavina kunde göra två tröstmål. Luka Lončarević gjorde båda målen för Moslavina i 75:e och 90:e minuterna.

En intressant incident inträffade under matchen, då hemmafansen visade upp en banderoll där det stod ”moslaver med frånvarande”. Det är troligt att denna banderoll syftade på Dinamo-fansen som för närvarande är fängslade i Grekland.

De återstående matcherna i åttondelsfinalen kommer att spelas nästa tisdag och onsdag, den 26 och 27 september. Dessa matcher inkluderar Libertas – Rijeka, Ponikve – Dinamo, Kutjevo – Osijek, Dugo Selo – Lokomotiva, Zagora – Istra 1961, Radnik Križevci – Šibenik, Zagorec – Gorica, Grobničan – Varaždin, Kroatien Zmijavci – Rudeš, Vukovar 1991 – BSK, Karlovac 1919 – Jaska, Jadran Poreč – Oriolik, Jadran Luka Ploče – Belišće, och Cibalia – Zagreb.