Frankrike förblir oskadda i grupp B, Lewandowski återupplivar Polen i grupp E

Ungern slog Serbien i grupp G medan Finland ligger kvar i topp i grupp H

Det franska fotbollslaget besegrade Irland med 2-0 på torsdagen för att utöka sin perfekta ledning i grupp B i kvalet till Eurocup 2024. I den 5:e omgången gjorde Robert Lewandowski två mål för att Polen slog Färöarna med 2-0 för att återvända till grupp E-matchen .

På Parc des Princes i Paris satte Aurélien Choameni ledningen för Les Bleus i den 19:e minuten med ett suveränt mål. Efter att ha tagit emot bollen från Kylian Mbappe i det övre området sköt Real Madrids mittfältare ett högerskott som gled in på Gavin Baznous näthalva.

I början av andra halvlek gjorde Marcus Thuram 2-0 med en lös boll i området efter att Mbappes skott gick utanför. Thurams första mål för Frankrike leder gruppen med 15 på 11 mål, 11 för, inte emot.

Nederländerna slog sedan Grekland med 3-0 för att ta andraplatsen. Femton minuter senare öppnade Marten De Loan målskyttet med ett högerskott genom en lucka på armlängds avstånd efter att Denzel Dumfries medvetslöst headat in hörnet.

Dumfries själv gjorde 2-0 till Cody Gakpo med ett lågt skott som träffade stolpen (31′) och var matchens man med Wout Weghorsts 3-0 straff strax före halvtid. Med sex poäng slog Oranje Grekland (6 poäng), vilket var väldigt grått trots att de bara spelade tre matcher.

Dubbel Lewandowski Finland har en ledande position

Samtidigt, på PGE Narodwy i Warszawa, besegrade den lokala sidan Färöarna med två mål från Kure-anfallaren Robert Lewandowski. Det första målet kom från straffpunkten i den 73:e minuten, och det andra var ett suveränt mål i den 83:e minuten när en vaselinliknande högerhand stack in nära motståndarens övre hörn.

Segern gav Polen 6 poäng för att sluta trea i gruppen och dra nytta av en oavgjord 1-1 mellan Tjeckien (8 poäng) och Albanien (7 poäng). Moldavien sjönk till 4:e plats (5 poäng) och Färöarnas lag stängde denna grupp E (1 poäng).

Samtidigt, i grupp G, slog det ungerska laget Serbien borta (1-2) med mål av Barnabas Varga och Willy Orban. Vinsten var viktig för ungrarnas ambitioner då ungrarna leder med 10 poäng och serberna är tvåa med 7 poäng. De följdes av Montenegro (5 poäng) och Litauen (2 poäng), båda oavgjort (2-2) i Kaunas samma torsdag.

Slutligen i grupp H vann det finska laget med 1-0 i Kazakstan för att behålla sin ledning (12 poäng). Kazakstan, som har samlat på sig nio poäng, flankeras av Danmark och Slovenien, som har gjort 10 poäng vardera mot San Marino (4-0) och Nordirland (4-2).