Everton, Nottingham och Norwich går vidare till fjärde omgången av FA-cupen

Evertons fotbollsspelare säkrade en plats i åttondelsfinalen av FA-cupen genom att besegra Crystal Palace med 1-0 i reprisen av den tredje omgången. Det första mötet slutade mållöst, men ett mål av Andre Gomes i den 42:a minuten på Goodison Park säkrade segern. Everton kommer nu att möta Luton Town i nästa omgång.

Norwich City gick också vidare till nästa omgång efter att ha slagit Bristol Rovers med 3-1 på bortaplan. Efter oavgjort 1-1 i den första matchen tog Bristol ledningen med ett mål av Luke McCormick i den 20:e minuten, men Norwich City svarade med tre mål från Gabriel Sara (53), Adam Idah (59-11m) och Kenny McLean (87). De kommer att möta Liverpool i nästa omgång.

Blackpool och Nottingham Forest avslutade båda matcherna med 2-2, vilket tvingade till åttondelsfinalen att avgöras på övertid. Forests Chris Wood gjorde det avgörande målet i den 110:e minuten. Matchen var en fram och tillbaka-affär med mål av Andrew Omobamidele (16) och Danilo (46) för Nottingham, och Albie Morgan (61) och Kyle Joseph (78) för Blackpool. Efter att ha tagit en 2-0-ledning i den första bortamatchen, annullerades Blackpools ansträngningar av Forest, vilket ledde till en repris. I den nya matchen på Bloomfield Road tog Nottingham en 2-0-ledning, bara för att Blackpool skulle kvittera och tvinga matchen till förlängning.