Chase Elliott bryter 42-lopp vinstfri serie med seger i Texas

Chase Elliott gick ut som segrare i Cup-loppet på Texas Motor Speedway efter en 42-lopp lång segerfri serie, och drog sig ifrån på den andra omstarten av övertid för att säkra sin 19:e seger i karriären. Elliott uttryckte sin tacksamhet till sitt team över radion efter loppet och tackade dem för deras fortsatta stöd.

Brad Keselowski slutade på andra plats och ville avsluta sin egen 106-lopp utan vinst. William Byron tog tredjeplatsen, med Tyler Reddick och Daniel Suarez tätt efter. Elliotts vinst markerade den tredje för Hendrick-förare den här säsongen, tillsammans med Byron och Kyle Larson till seger. Hendrick Motorsports och Joe Gibbs Racing har varit dominerande den här säsongen och vunnit åtta av de första nio tävlingarna tillsammans.

Loppet gick på övertid när Denny Hamlin kraschade medan han kämpade mot Elliott om ledningen. De var med hals och hals genom sväng 3, men Elliott lyckades ta sig framåt innan Hamlin tappade kontrollen och träffade väggen i sväng 4. Kyle Larson vann steg 1 av loppet, där Ross Chastain tog steg 2-utmärkelser.

Därefter beger sig serien till Talladega Superspeedway den 21 april för nästa lopp, som kommer att sändas på Fox kl. 15.00 ET.