Bjelicas känslomässiga reaktion när Union tar vinsten

I söndagens match i den 20:e omgången av Bundesliga slog Union Berlin Darmstadt med 1-0 utan den avstängde tränaren Nenad Bjelica, och uppnådde den första vinsten i de tre senaste matcherna. Det avgörande målet gjordes av Benedict Hollerbach i den 62:a minuten.

Fyra dagar efter att Bjelica blev utvisad i matchen mot Bayern efter att ha träffat Leroy Sane, för vilken han var avstängd i tre matcher, stod hans lag inför ett viktigt test mot ”Feneras” Darmstadt. Poängen var oerhört viktiga för Berlin-laget för att få lite andrum i kampen om Bundesliga-överlevnad. Till slut bröts matchen av Hollerbachs mål i den 62:a minuten assisterad av Andras Schafer. Bjelica firade inte det målet så mycket, men han firade segern i slutet av matchen.

Josip Juranović spelade inte för Union på grund av en muskelskada, medan Bartol Franjić spelade på motsatt sida fram till den 72:a minuten, och Matej Maglica kom in i matchen i den 87:e minuten. Union Berlin stannade i och med denna seger på 15:e plats med 17 poäng, men nu är det fem poäng mer än farozonen medan Darmstadt ligger sist med 11 poäng.

Borussia Dortmund slog Bochum med 3-1 och registrerade sin tredje seger i rad. Matchens hjälte var trippelskytten Niclas Füllkrug. Hemmalaget tog ledningen i den 6:e minuten med Fullkrugs mål från straffpunkten, Nico Schlotterbeck kvitterade genom att slå i eget nät i den 45:e minuten, och Fullkrug gjorde sitt andra mål i matchen i den 72:e minuten. I den första minuten av stopptid satte han ytterligare en straffspark till slutresultatet 3-1. Med den här segern avancerade Borussia med en position och är nu fyra med 36 poäng.

Bayer Leverkusen ligger i topp med 49 poäng, Bayern München ligger tvåa med två poäng mindre medan Stuttgart håller tredjeplatsen med 37 poäng. Bochum ligger 14:a med 20 poäng.