Atalanta slår ut Milan ur cupen

Atalantas fotbollsspelare säkrade en plats i semifinalen i den italienska cupen efter att ha besegrat Milan med 2-1 på San Siro. Matchens hjälte var den holländska dubbelpoängaren Teun Koopmeiners. Milan tog ledningen i den 45:e minuten med ett mål av Rafael Leao assisterad av Theo Hernandez. Men bara två minuter senare gjorde Koopmeiners 1-1. I den 59:e minuten fick gästerna en straffspark som Koopmeiners gjorde om till 2-1.

Milan hade chanser att kvittera, med Christian Pulišić och Yunus Musah som var nära att göra mål, men målvakten Marco Carnesecchi gjorde avgörande räddningar. Atalanta spelade utan tränaren Gian Piero Gasperini, som blev utvisad i den 38:e minuten. Den kroatiske fotbollsspelaren Mario Pašalić spelade för Atalanta från den 42:a minuten istället för skadade Marten De Roon.

I semifinalen kommer Atalanta att spela mot Fiorentina, som säkrade sin plats genom att slå Bologna med 5-4 i straffläggning efter en mållös oavgjort match. I den andra semifinalen kommer Lazio och vinnaren av matchen mellan Juventus och Frosinone.

Lazio säkrade sin plats i semifinalen med en 1-0 vinst mot stadsrival Roma. Derby della Capitale avgjordes av Mattia Zaccagnis mål från straffpunkten i den 51:a minuten. Lazio spelade med en spelare mindre de sista tre minuterna efter att Pedro blev utvisad, medan Roma också hade en spelare mindre de sista sekunderna efter att Sardar Azmoun blev utvisad för att ha slagit.

Den kroatiske fotbollsspelaren Toma Bašić spelade inte för Lazio. Matchen präglades av spänningar och över tusen poliser och stewarder var inblandade i att säkerställa ordningen i och runt Olimpico.