Analysen avslöjade gåtan: Drožđek hittade målet. ”Jag tog kontakt med min vänstra sida.”

Dinamo undgick med nöd och näppe förlust i sin bortamatch mot Varaždin, med ett mål på stopptid som säkrade oavgjort 1-1. Det var Mahir Emreli som blev hjälten för Dinamo och gjorde kvitteringen i den 94:e minuten. Denna dramatiska avslutning markerade den andra matchen i rad där Dinamo räddade dagen.

I den 14:e omgången av HNL hade Varaždin tagit ledningen och höll fast vid den till sista minuten. Dinamos sena mål säkerställde dock att de undvek förlust.

Målet, som gjordes av Emreli och assisterat av Takura Kanek, gav mycket lättnad för invånarna i Zagreb. Det skapade också förvirring för sändningsarrangörer och delegater, eftersom det rådde osäkerhet om vem som skulle tillskrivas målet.

Under matchen hamnade Domagoj Drožđek i en utmanande situation, fångad mellan Stefan Ristovski och Boško Šutala. Bollen hamnade till slut i nätet efter Šegas inlägg från kanten.

Efter att ha granskat videofilmerna i slowmotion var det svårt att avgöra exakt vem som fick kontakt med bollen. Det verkade som om både Šutalo och Ristovski hade viss inblandning. Drožđek tog dock på sig ansvaret för att ha tryckt in bollen i nätet med vänsterfoten. Detta uttalande stöddes av både domarna och delegaten, vilket ledde till att målet tillskrevs Drožđek.