Analys av matchen Sporting Kansas City mot St. Louis CITY SC: Slutresultat 2-1 (5 nov 2023)

Sporting Kansas City gick segrande i sin andra match mot St. Louis City SC och vann med 2-1 i MLS Cup-slutspelsserien. Logan Ndenbe och Daniel Salloi var målskyttarna, där Ndenbe hittade nätmaskorna i första halvlek och Salloi lade till ytterligare ett mål i andra halvlek. Den här segern säkrade en total seriesvep för Sporting KC och de går nu vidare till nästa omgång, där de kommer att möta vinnaren mellan Houston Dynamo och Real Salt Lake.

I den första matchen i serien hade Kansas City triumferat med en 4-1 seger på bortaplan. St. Louis City, en förstaårs MLS-klubb, hade tidigare säkrat topplatsen i sin konferens, vilket gjorde dem till den enda förstaårsklubben som uppnådde denna bedrift. Tyvärr för dem tog deras säsong ett slut med detta nederlag.

Under matchen visade St. Louis initialt aggressivitet under de första 15 minuterna men lyckades inte få någon fart. Sporting KC tog gradvis kontroll över bollinnehavet under de sista 30 minuterna av första halvlek. Det verkade som att båda lagen skulle nå halvtid utan några mål, men strax före halvtidssignalen assisterade Salloi Alan Pulido, som sedan passade till Ndenbe för ett mål. Detta ögonblick gav Kansas City en ledning med 1-0.

St. Louis fortsatte att applicera press under andra halvlek, men deras ansträngningar möttes av en anmärkningsvärd räddning från Tim Melia. Trots en omdirigering från Joao Klauss hindrade Melias dykräddning ett mål. I den 73:e minuten utökade Salloi ytterligare Sporting KC:s ledning med ett snabbt avbrott. Gadi Kinda matade en passning till Salloi, som snabbt gjorde mål förbi St. Louis målvakt, Roman Burki.

I andra halvlek kontrollerade St. Louis större delen av spelet och hade flera målchanser. Men bortsett från Celio Martins imponerande skott på lång håll, kunde de inte hitta baksidan av nätet mot Melia. Burki gjorde två räddningar för St. Louis, medan Melia gjorde en räddning för Kansas City.